ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Τα Νεα μας » Εκκλησίες και Μοναστήρια » ΤΕΛΕΤΗ  ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

ΤΕΛΕΤΗ  ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Τελετή  Θυρανοιξίων  Άξιον Εστι.

Αξιον Εστί ΕορτασμοςΥποδοχή αντιγράφου ιερής εικόνας «´Αξιον Εστί» και θυρανοίξια του Ιερού Ενοριακού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου «´Αξιον Εστί» Κοκκίνι Χάνι.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ώρα  7:00μ.μ  Προσέλευση.

Ώρα  7:15μ.μ. Υποδοχή της ιερής εικόνας μπροστά από το Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας και λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Άξιον Εστί.

Ώρα  7:25μ.μ. Επίσημη υποδοχή της Ιερής εικόνας στον Ιερό Ναό από τον Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίου.

Ώρα  7:30μ.μ.  Η ακολουθία του Αγιασμού  των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Υπεραξίας Θεοτόκου Άξιον Εστί.

Ώρα  7:45μ.μ.   Ο Μέγας Πανηγυρισμός Εσπερινός  χοροστατούντος  του  Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίου.

 

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ώρα  7:00 π.μ

Ο  Όρθος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος   του Πανοσιολογιώτατου  Αρχιμανδρίτου  του Οικουμενικού Θρόνου  κ. Μεθοδίου Βερνιδάκη, Προτοσύγκελλου της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής  Κρήτης.

Ώρα  7:00 π.μ  Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο Άξιον  Εστί.

 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2018

Ώρα  7:00 π.μ  Ο  Όρθος , Η Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο πάντων των κεκοιμημένων δωρητ’ων, αφιερωτών και ευεργετών της ενορίας.

 

 

Χειροποίητο δημιούργημα εικόνων Παναγίας Άξιον Εστί συν 12 ακόμα.

Λίγα λόγια για την Εκκλησία Αξιον Εστι  στου Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου Κρήτης

  Το σημαντικότερο έργο, το οποίο έχει σφραγίσει την ιστορία της Ενορίας Αγ. Αναργύρων Κοκκίνη Χάνι είναι η ανέγερση του Νέου Ι. Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν».

Η σταδιακή αύξηση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής  περί την δεκαετία του 1980, δημιούργησε την ανάγκη ανέγερσης νέου Ι. Ναού.

Έτσι το 1986 δωρίζεται ακίνητο   963,66 τ.μ. για την ανέγερση του νέου Ι. Ναού  από τις οικογένειες Νικολάου Βενέρη (311,84τ.μ.), Ιωάννου Κανάκη (301,10τ.μ.), και Σοφίας χας Νικολάου Βιλανάκη (350,72τ.μ.). Όμως οι ενέργειες αυτές δεν αποδίδουν καρπούς διότι προς το ακίνητο δεν υπάρχει δρόμος προσπελάσεως.

Το 1995 με την κατάρτιση του νέου σχεδίου πόλεως της περιοχής επανέρχεται το θέμα της ανέγερσης του Ναού. Η πολεοδομία Ηρακλείου με το υπ’ αριθμ 3587/16-5-1995 απόφασή της έδινε τη δυνατότητα για έναρξη των εργασιών, αν και δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεως του σχεδίου πόλεως..

Κατόπιν τούτου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο υπέβαλλε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης τα απαραίτητα δικαιολογητικά και σχέδια ζητώντας την άδεια ανεγέρσεως του νέου μεγάλου Ι. Ναού. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κυρός Τιμόθεος παρείχε την άδεια ανεγέρσεως με το υπ’ αριθμ 1293/683/26-6-1995 έγγραφό του ενώ λίγες μέρες αργότερα το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης  με την υπ’ αριθμ 63/12-7-1995 απόφασή  του, ενέκρινε την συγκρότηση Ερανικής Επιτροπής, η οποία  θα  ανελάμβανε το πολύμοχθο αυτό έργο.

Στις 19 Νοεμβρίου 1995 πραγματοποιείται η θεμελίωση του Νέου Ναού επ’ ονόματι:

α) της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» (εορτάζει 11 Ιουνίου),

β) της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης (εορτάζει 5 Μαΐου) και

γ) του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού (εορτάζει 24 Αυγούστου).

Ο ζήλος των Μελών της Ερανικής Επιτροπής αλλά και τα «δίλεπτα» του λαού είχαν σαν αποτέλεσμα την γρήγορη κατασκευή του ημιυπόγειου  Ναού, που εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ενορίας μέχρι και σήμερα και μέχρι την αποπεράτωση του κυρίως Ι. Ναού.

Αργότερα το ημιυπόγειο θα χρησιμεύσει αποκλειστικά για τη στέγαση και τις ανάγκες του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου «Αξιον Εστίν».  Για περισσότερα επισκεφτείτε το site της Εκκλησίας Άξιον Εστι

Δείτε και αγοράστε τώρα on line  χειροποίητες εικόνες της Παναγίας σε Τιμές Ασυναγώνιστες 

Χειροποίητη Ξύλινη Εικόνα Άξιον Εστί
Follow Βυζαντινές Αγιογραφίες:
Χειροποίητες Ξύλινες Βυζαντινές Εικόνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.