ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Τα Νεα μας » ΟΡΟΙ & ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ » ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Πως φτιάχνουμε μια εικόνα.

Όλες οι εικόνες που δημιουργούνται  στο εργαστήρι του  -Γρηγορίου-  είναι   αντίγραφα βυζαντινών εικόνων και σε συνδυασμό  με τεχνοτροπία  παλαίωσης, σε χρώματα και ξύλο, οι εικόνες δείχνουν να είναι αρκετά παλιές.

Για την δημιουργία των εικόνων δεν χρησιμοποιούμε  ποτέ  τεχνητά ξύλα τύπου  MDF, Κόντρα Πλακέ η Νοβοπάν  και επίσης ποτέ δεν επικολλούμε  εικόνες που είναι σε χαρτί, η  καμβά, πάνω στο ξύλο.

Όλες οι εικόνες δημιουργούνται  μια – μια  με αποτέλεσμα  η εικόνα που θα παραλάβετε  να έχει  κάποιες πολύ  μικρές  διαφορές από την εικόνα  (δείγμα ) που σας έχουμε παρουσιάσει. Το ίδιο  θα είναι  και στην  περίπτωση που παραγγείλετε παραπάνω από μια εικόνα ίδιου θέματος.

Τα ξύλα που χρησιμοποιούμε είναι, ελάτης, πεύκου,  και από κορμούς παλιών διάφορων   δένδρων και ελιάς. Τα περισσότερα παλιά  ξύλα,  είναι σε ακανόνιστο σχήμα και μέγεθος . Ο καθαρισμός του παλιού  ξύλου γίνετε με πολύ προσοχή, χωρίς να  αφαιρεθούν τα σημάδια του χρόνου και χωρίς να αλλάξει το φυσικό  του σχήμα. Για αυτό κάθε εικόνα  είναι έργο μοναδικό που πολύ δύσκολα θα δημιουργηθεί ξανά το ίδιο.

Η παραδοσιακή τεχνική Λιθογραφίας που χρησιμοποιούμε για την δημιουργία εικόνας πάνω στο  ξύλο, πέτρα, μέταλλο, κλπ,  γίνετε από την αρχή έως το τέλος με το  χέρι, χωρίς καθόλου χρήση μηχανημάτων. Η μέθοδος παλαίωσης ξύλου και εικόνας είναι επίσης  χειροποίητη, με εμφανή σημάδια (ελαττώματα) που θα είχε  αφήσει πίσω του ο χρόνος

Στο τελικό στάδιο η εικόνα επαλείφετε με αγνό κερί μέλισσας  με ευωδιαστό μύρο  και σε συνδυασμό με την παλαίωση ξύλου και χρωμάτων,  δίνει  την εντύπωση  εικόνας που έρχεται από τα βάθη των αιώνων.

Όλες οι εικόνες στην πίσω πλευρά το ξύλου διαθέτουν  πιστοποιητικό χειροποίητης δημιουργίας  σφραγισμένο με  βουλοκέρι όπου φαίνεται καθαρά το σχήμα σταυρού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω πληροφορίες που δίνουμε ως αναφορά την δημιουργία εικόνας είναι ακριβώς όσες χρειάζεται να ξέρει ο κάθε ενδιαφερομενος πριν την παραγγελία, και δεν αποτελούν (μάθημα αγιογραφίας.) Περισσότερες πληροφορίες για το πώς φτιάχνουμε μια εικόνα, τι υλικά χρησιμοποιούμε, και διαφορά άλλα,  θεωρούνται μυστικά του εργαστηρίου μας  και δεν παρέχονται.

Πιστεύοντας επίσης ότι μια εικόνα εκτός της εμφάνισης, θα πρέπει να διαθέτει και θετική ενέργεια, παραγγελίες κάτω από οποιαδήποτε μορφή πίεσης  από τον πελάτη, δεν θα εκτελούνται.

Έχετε επίσης το δικαίωμα όταν παραλάβετε μια εικόνα  και δεν  σας αρέσει,  η δεν είναι αυτό που περιμένατε,   να την επιστρέψετε    και να πάρετε τα χρήματα σας πίσω.

ΕΓΓΥΗΣΗ

Ο τρόπος δημιουργίας των εικόνων έχει δοκιμαστεί με διάφορα τεστ αντοχής όπως σε νερό, ήλιο, και διάφορα άλλα, χωρίς να έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Έτσι είμαστε σε θέση να  δώσουμε εγγύηση, για μια ολόκληρη ζωή, για οποιοιδήποτε κατασκευαστικό πρόβλημα προκύψει.

Με εκτίμηση

Βυζαντινές  Αγιογραφίας

Follow Βυζαντινές Αγιογραφίες:
Χειροποίητες Ξύλινες Βυζαντινές Εικόνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.