» » » ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Πως φτιάχνουμε μια εικόνα.

Όλες οι εικόνες που δημιουργούνται  στο εργαστήρι του  -Γρηγορίου-  είναι   αντίγραφα βυζαντινών εικόνων και σε συνδυασμό  με τεχνοτροπία  παλαίωσης, σε χρώματα και ξύλο, οι εικόνες δείχνουν να είναι αρκετά παλιές.

Για την δημιουργία των εικόνων δεν χρησιμοποιούμε  ποτέ  τεχνητά ξύλα τύπου  MDF, Κόντρα Πλακέ η Νοβοπάν  και επίσης ποτέ δεν επικολλούμε  εικόνες που είναι σε χαρτί, η  καμβά, πάνω στο ξύλο.

Όλες οι εικόνες δημιουργούνται  μια – μια  με αποτέλεσμα  η εικόνα που θα παραλάβετε  να έχει  κάποιες πολύ  μικρές  διαφορές από την εικόνα  (δείγμα ) που σας έχουμε παρουσιάσει. Το ίδιο  θα είναι  και στην  περίπτωση που παραγγείλετε παραπάνω από μια εικόνα ίδιου θέματος.

Τα ξύλα που χρησιμοποιούμε  είναι, ελάτης, πεύκου,  και διάφορα άλλα από κορμούς παλιών  δένδρων και ελιάς. Τα περισσότερα ξύλα  ελιάς είναι από κορμούς    σε ακανόνιστο σχήμα. Ο καθαρισμός του παλιού  ξύλου γίνετε με πολύ προσοχή, χωρίς να  αφαιρεθούν τα σημάδια του χρόνου και χωρίς να αλλάξει το φυσικό  του σχήμα. Για αυτό κάθε εικόνα  είναι έργο μοναδικό που πολύ δύσκολα θα δημιουργηθεί ξανά το ίδιο .

Η σύγχρονη  μέθοδο Λιθογραφίας που χρησιμοποιούμε για την δημιουργία εικόνας πάνω στο  ξύλο η σε πέτρα,  γίνετε από την αρχή έως το τέλος με το χέρι. Η τεχνική παλαίωσης ξύλου και εικόνας είναι επίσης  χειροποίητη, με εμφανή σημάδια (ελαττώματα) που θα είχε  αφήσει πίσω του ο χρόνος.

Στο τελικό στάδιο η εικόνα επαλείφετε με αγνό κερί μέλισσας  με ευωδιαστό μύρο  και σε συνδυασμό με την παλαίωση ξύλου και χρωμάτων,  δίνει  την εντύπωση  εικόνας που έρχεται από τα βάθη των αιώνων.

Όλες οι εικόνες στην πίσω πλευρά το ξύλου διαθέτουν  πιστοποιητικό χειροποίητης δημιουργίας  σφραγισμένο με βουλοκέρι όπου φαίνεται καθαρά το σχήμα σταυρού.

 

Εγγύηση. 

Ο τρόπος δημιουργίας των εικόνων έχει δοκιμαστεί με διάφορα τεστ αντοχής όπως σε νερό και ήλιο και διαφορα άλλα, χωρίς να έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Έτσι είμαστε σε θέση να  δώσουμε εγγύηση, για μια ολόκληρη ζωή, για οποιοιδήποτε κατασκευαστικό πρόβλημα προκύψει.

Έχετε επίσης το δικαίωμα όταν παραλάβετε μια εικόνα  και δεν  σας αρέσει,  η δεν είναι αυτό που περιμένατε,   να την επιστρέψετε  (με δικά μας έξοδα και Courier)  και να πάρετε τα χρήματα σας πίσω. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Με εκτίμηση

Βυζαντινές  Αγιογραφίας

 

Follow Γρηγόριος Θεολόγος:
Χειροποίητες Ξύλινες Βυζαντινές Εικόνες!

Πείτε μας την γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.