» » » ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Δημοσιεύτηκε στο: ΟΡΟΙ & ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ | 0

Πως φτιάχνουμε μια εικόνα.

Όλες οι εικόνες που δημιουργούνται  στο εργαστήρι του  Γρηγορίου είναι   αντίγραφα βυζαντινών εικόνων και σε συνδυασμό  με τεχνοτροπία  παλαίωσης, σε χρώματα και ξύλο, οι εικόνες δείχνουν ότι είναι αρκετά παλιές.

Για την δημιουργία των εικόνων δεν χρησιμοποιούμε  ποτέ  τεχνητά ξύλα τύπου  MDF, Κόντρα Πλακέ η Νοβοπάν  και επίσης ποτέ δεν επικολλούμε  εικόνες που είναι σε χαρτί, η  καμβά, πάνω στο ξύλο.

Τα περισσότερα  ξύλα που χρησιμοποιούμε  είναι  ελιάς, ελάτης, πεύκου,  και διάφορα αλλά από κορμούς παλιών  δένδρων. Τα ξύλα  ελιάς είναι από κορμούς και   σε ακανόνιστο σχήμα. Ο καθαρισμός του παλιού  ξύλου γίνετε με πολύ προσοχή, χωρίς να  αφαιρεθούν τα σημάδια του χρόνου και χωρίς να αλλάξει το φυσικό  του σχήμα. Για αυτό κάθε εικόνα  είναι έργο μοναδικό που πολύ δύσκολα θα δημιουργηθεί ξανά το ίδιο .

Η σύγχρονη  μέθοδο Λιθογραφίας που χρησιμοποιούμε για την δημιουργία εικόνας πάνω στο  ξύλο η σε πέτρα,  γίνετε από την αρχή έως το τέλος με το χέρι. Η τεχνητή παλαίωση των αγιογραφιών είναι χειροποίητη και αυτό δίδει στις εικόνες συλλεκτική αξία.  Στο τελικό στάδιο, επαλείφουμε την εικόνα  με αρωματικό έλαιο (μύρο) για ευωδία  και  ειδικό βερνίκι και κερί μέλισσας για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Όλες οι εικόνες στην πίσω πλευρά το ξύλου διαθέτουν  πιστοποιητικό χειροποίητης δημιουργίας  σφραγισμένο με βουλοκέρι όπου φαίνεται καθαρά το σχήμα σταυρού.

Επίσης ο τρόπος δημιουργίας των εικόνων έχει δοκιμαστεί με διάφορα τεστ αντοχής, όπως σε νερό και ήλιο, χωρίς να έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Έτσι μπορούμε να  δώσουμε εγγύηση, για μια ολόκληρη ζωή, για οποιοιδήποτε κατασκευαστικό πρόβλημα προκύψει.

Έχετε επίσης το δικαίωμα όταν παραλάβετε μια εικόνα  και δεν μείνετε  ευχαριστημένοι  η δεν είναι αυτό που περιμένατε,  μέσα σε 4 μέρες,  να την επιστρέψετε  (με δικά μας έξοδα και Courier)  και να πάρετε τα χρήματα σας πίσω. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Με εκτίμηση

Βυζαντινές  Αγιογραφίας

Follow Γρηγόριος Θεολόγος:
Χειροποίητες Ξύλινες Βυζαντινές Εικόνες!

Πείτε μας την γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.