» » » ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Δημοσιεύτηκε στο: ΟΡΟΙ & ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ | 0

Πως φτιάχνουμε μια εικόνα.

Όλες οι εικόνες που δημιουργούνται  στο εργαστήρι του  Γρηγορίου   είναι   αντίγραφα βυζαντινών εικόνων και σε συνδυασμό  με τεχνοτροπία  παλαίωσης χρωμάτων και ξύλου οι εικόνες δείχνουν να είναι αρκετά παλιές.

Για την δημιουργία των εικόνων δεν χρησιμοποιούμε  ποτέ  τεχνητά ξύλα τύπου  MDF η Κόντρα Πλακέ η Νοβοπάν  και επίσης ποτέ δεν επικολλούμε  εικόνες που είναι σε χαρτί, πάνω στο ξύλο. Αν για κάποιο λόγο,  δημιουργηθεί  εικόνα σε χαρτί η σε καμβά και κατόπιν επικολληθεί πάνω στο ξύλο, αυτό θα αναγράφετε  καθαρά και ευδιάκριτα στις πληροφορίες  της εικόνας.   Στις πληροφορίες θα αναφέρετε επίσης αν η εικόνα  είναι από άλλο εργαστήρι.Δεν κάνουμε επίσης μεταξοτυπίες, και δεν χρησιμοποιούμε αυγοτέμπερα. 

Τα περισσότερα  ξύλα που χρησιμοποιούμε  είναι  Ελάτης, Πεύκου, Φλαμουριά,  κλπ. Χρησιμοποιούμε επίσης  ξύλο ελιάς σε ακανόνιστο σχήμα και  διάφορα  άλλα κομμάτια ξύλου από κορμούς παλιών δέντρων όπως αμυγδαλιάς ροδιάς κλπ. Ο καθαρισμός του παλιού  ξύλου γίνετε με πολύ προσοχή, χωρίς να  αφαιρεθούν τα σημάδια του χρόνου και χωρίς να αλλάξει το φυσικό  του σχήμα. Για αυτό κάθε εικόνα  είναι έργο μοναδικό που πολύ δύσκολα θα δημιουργηθεί ξανά το ίδιο .

Από την στιγμή που  το ξύλο είναι έτοιμο αντιγράφουμε το σχέδιο της εικόνας  πάνω στο ξύλο και κατόπιν επιχρωματίζουμε το σχέδιο,  χρησιμοποιώντας  διάφορες τεχνικές και εργαλεία, ανάλογα πάντα με το τι θέλουμε να πετύχουμε  και το ύφος που θέλουμε να έχει η εικόνα. Μερικές  φόρες  αν αυτό απαιτείται,  πριν  την αντιγραφή, επικολλούμε γάζα πάνω στο ξύλο και κατόπιν  γίνετε η αντιγραφή και ο επιχρωματισμός της εικόνας.

Συγχρόνως εφαρμόζουμε δική μας τεχνοτροπία παλαίωσης στα χρώματα και στο ξύλο  ώστε η εικόνα να φαίνεται  αρκετά παλιά. Τελειώνοντας,  η εικόνα επαλείφεται με αρωματικό ελαίο (μύρο) για ευωδία  και  ειδικό βερνίκι και κερί μέλισσας για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Εγγύηση.

Όλες οι εικόνες διαθέτουν  πιστοποιητικο χειροποίητης δημιουργίας  σφραγισμένο με βουλοκέρι  και   με εγγύηση για μια ολόκληρη ζωή.

Η εγγύηση για εικόνες που δημιουργούνται στο δικό μας εργαστήρι είναι εφ ορού ζωής. Η εγγύηση καλύπτει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάσει η εικόνα που να οφείλετε σε κατασκευαστικό λάθος.

Η εγγύηση δεν καλύπτει προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από κακή χρήση όπως,  πτώση εικόνας, υγρασία, θερμοκρασία, έκθεση στο ήλιο, ακατάλληλα  καθαριστικά υλικά  και κάθε άλλη ζημιά που να μην οφείλετε σε κατασκευαστικό λάθος.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε επίσης να δείτε διάφορα  άλλα εκκλησιαστικά είδη, θυμιατά και καντήλια χειροποίητα βραχιόλια φυλακτά, αρωματικά ελαία μύρο κλπ

 

 

Follow Γρηγόριος Θεολόγος:
Χειροποίητες Ξύλινες Βυζαντινές Εικόνες!

Πείτε μας την γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.