εικονες δωδεκαορτου
» » ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΩΔΕΚΑΟΡΤΟΥ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΩΔΕΚΑΟΡΤΟΥ

Δημοσιεύτηκε στο: Τα Νεα μας 0

 

Χειροποίητες Ξύλινες Εικόνες με θέματα από το Δωδεκάορτο!

Χειροποίητες ξύλινες εικόνες με τις δώδεκα σημαντικές γιορτές του λειτουργικού έτους κατάλληλες για οικία και για το τέμπλο εκκλησίας

1)ο Ευαγγελισμός,  2)η Γέννηση,  3)η Υπαπαντή,  4)η Βάπτιση,  5)η Μεταμόρφωση, 6)η Βαϊοφόρος, 7)η Έγερση του Λαζάρου,  8)η Σταύρωση,   9)η Ανάσταση,10)η Ανάληψη,   11)η Πεντηκοστή  12)και η Κοίμηση της Θεοτόκου.

.

Ο ευαγγελισμος της ΠαναγίαςΟ Ευαγγελισμός της Παναγίας 25 Μαρτίου Ο Γαβριήλ δίνει το μήνυμα της Σάρκωσης και ακούγεται από το στόμα της Παναγίας το μεγάλο «ναι» για τη συμμετοχή της.

Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου Γιορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού.

 Η Υπαπαντή του Χριστού 2 Φεβρουαρίου. Ο γέροντας Συμεών υποδέχεται το Χριστό στο Ναό, σαράντα μέρες μετά τη γέννησή Του.

Τα Θεοφάνια (η Βάπτιση ) 6 Ιανουαρίου. Γιορτάζουμε τη Βάφτιση του Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Η Μεταμόρφωση (6 Αυγούστου) . Ο Χριστός σαράντα μέρες πριν τη Σταύρωση με τους μαθητές του, Πέτρο, Ιωάννη και Ιάκωβο, πήγε στο όρος Θαβώρ και επέτρεψε στους μαθητές του να δουν λίγη από τη δόξα Του.

Η Ανάσταση του Λαζάρου (Σάββατο πριν τη Μ. Εβδομάδα) Το Σάββατο πριν τη Μ. Εβδομάδα, ο Κύριος ανέστησε το φίλο του Λάζαρο.

.Η Είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα (Κυριακή πριν την Ανάσταση) Κυριακή μετά την ανάσταση του Λαζάρου, ο Κύριος πηγαίνει στα Ιεροσόλυμα, όπου Τον υποδέχονται σαν βασιλιά.

η σταυρωσηΤα Πάθη και η Σταύρωση

Η Ανάσταση του Χριστού

Η Ανάληψη (40 μέρες μετά την Ανάσταση) Ο Κύριος, 40 μέρες μετά την Ανάσταση, οδήγησε τους μαθητές του στο όρος Ελαιών και μπροστά στα μάτια των μαθητών του αναλήφτηκε στους ουρανούς.

Η Πεντηκοστή (50 μέρες μετά την Ανάσταση) 50 μέρες μετά την Ανάσταση γιορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους.

Και η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Όλες οι εικόνες είναι με υλικά άριστης ποιότητος και με εγγύηση εφ όρου ζωής. Εκτός  από οικιακές εικόνες, αναλαμβανουμε επίσης την δημιουργια εικόνων για εκκλησίες, μοναστήρια, ξωκλήσια.κλπ

 

Δείτε όλες τις εικόνες Δωδεκαόρτου!

 

Follow Γρηγόριος Θεολόγος:
Χειροποίητες Ξύλινες Βυζαντινές Εικόνες!

Πείτε μας την γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.